Ad Ultima Careers

Interet of Things… niet alleen hot topic in de IT-wereld, maar ook bij ons een sterk levende topic en een strategische poot naar de toekomst poot. Ben jij de stagestudent die ons kan helpen om een strategische IoT analyse-en oefening mee op te zetten voor ons bedrijf, solliciteer dan hier voor deze boeiende stageplaats.

Je wordt hierin nauw begeleid door een peter en komt terecht in één van onze competence teams.
Jouw stage vindt plaats op ons hoofdkantoor te Kortrijk of in de Ghelamco Arena te Gent.

Deze stage bestaat uit drie grote peilers:

1. Je start met een mapping van de wereld of Internet of Things.

Je bent in staat om de eerste fase af te ronden met antwoorden op vragen als: Wat is Internet of Things? Wat zijn de sterke punten? Je kan beschrijven hoe er vanuit onze niche gekoppeld kan worden met Internet of things en nog meer, welke platformen en licensing wij hiervoor nodig hebben. Kan je ons vertellen welke Azure componenten hierin een rol spelen en hoeveel ons dit zal kosten, dan ben je helemaal top bezig in je analysetraject.

2. Een inzicht in IoT data: Hoe zit dat?

Je onderzoekt hoe data kan gecapteerd kunnen worden, in welke formaten en met welke verschillen. Je haalt er probleemloos uit welke aandachtspunten dit met zich meebrengt en hoe we al deze data kunnen gaan opslaan. Nog beter wordt het als je ons ook nog zou kunnen vertellen, hoe er met data moet worden omgegaan als IoT een deel van onze keten zal uitmaken.

3. Data verwerken en uiteraard… er iets mee doen.

De laatste peiler vormt je ultieme einddoel. Je bent in staat om na te gaan hoe we data intelligent kunnen gaan hanteren. Je werkt een case uit die ons in staat stelt om voorspellingen te maken voor de toekomst en ons kan helpen om hierop te ageren. Cortana analytics kan je hier alvast in helpen om dit vraagstuk in op te lossen.

 

Ad Ultima Group zal je helpen door het verstrekken van toegang tot vak experts, intern onderzoek wat reeds gedaan is op dit gebied, contacten met onze klanten om gesprekken te voeren en gegevens te verzamelen. De onderzoeksvraag kunnen we bijstellen naargelang jouw interesses en ideeën. Samen maken we er een boeiend traject van.

Jaarlijks stellen wij een aantal stageprojecten open over onze verschillende competenties heen, maar we staan ook open voor spontane voorstellen. Solliciteren voor een stage kan, door jouw specifieke motivatie (sollicitatie op een bestaande stageplaats of een eigen stageontwerp) en CV te sturen naar careers@adultimagroup.com.

Stage: Internet of Things