Ad Ultima Careers

Elke werknemer in Ad Ultima Group is uniek. Net deze unieke combinatie van getalenteerde collega’s en persoonlijkheden met verschillende ambities, wensen en talenten heeft Ad Ultima Group gemaakt tot een onderneming met een DNA dat bruist van ondernemerschap, autonomie en goesting om te slagen in alles wat wij doen.

Deze uniciteit trekt Ad Ultima ook door in het hanteren van een persoonlijke aanpak om iedereen te laten groeien in zijn of haar rol. Dit vraagt maatwerk, luisteren naar elkaar, creatief denkwerk en het uitzetten van persoonlijke ontwikkelingspaden voor elke werknemer in ons bedrijf. Wij geloven dat deze persoonlijke aanpak werkt.  Onze sector vraagt veel van onze mensen, dat weten wij. Wij verwachten van iedereen elke dag opnieuw de volle goesting om er 200% voor te gaan… In ruil daarvoor zetten wij onze werknemers centraal en helpen we hen ontplooien, elke dag opnieuw. Van daaruit vertrekt alles.

 

EQ en ondernemerschap

Elien Snoeck begon 5 jaar geleden bij shared services in een puur administratieve rol en groeide door naar een meer operationele rol als PMO, voluit Project Management Officer.

Als PMO moet je (onder andere) heel wat EQ hebben. Je komt in contact met verschillende personen in het bedrijf. Dan is het noodzakelijk om aan te voelen wat een collega van jou precies nodig heeft.

De ervaring die Elien tijdens haar eerste jaren opbouwde, wende ze aan om ook verder door te groeien tot een belangrijke pion in de interne werking van Ad Ultima Group.

Als ik denk aan het Ad Ultima DNA, dan denk ik in de eerste plaats aan ondernemerschap. Dat is niet enkel voor projectmanagers, of consultants, of het management. Maar ook de mensen die een ondersteunende rol uitoefenen, moeten op een bepaalde manier ondernemend zijn. Een mooi voorbeeld is onze manier van werken. Als je iets al jaren op een bepaalde manier aanpakt, dan is dát niet altijd de meest efficiënte manier. Wees ondernemend in je denken en breng voorstellen tot verbetering aan. Zo ga je vooruit.