Ad Ultima Careers

Ben jij een gedreven Bid Manager die energie krijgt van het creëren en ontwikkelen van strategieën en oplossingen in presales projecten? Ben je klaar om samen nieuwe hoogtes te bereiken?

Lees even verder, want…

Als Bid Manager manage je een multi-disciplinair opportunity team (bestaande uit Sales, Solution Architect, Functional Domain/Product experts,…) op presales projecten en ben je verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van een bid.

Verder help je mee nadenken over de strategy-to-win, de waarde voor de klant en onze oplossing als antwoord op de noden van de klant. Je zorgt ervoor dat de activiteiten die worden ondernomen in het kader van het uitwerken van het bid hier steeds mee gealigneerd zijn.

Vervolgens zorg je ervoor dat de stappen die gebeuren diegene zijn met het meeste kans op succes. Je bent sterk in het planmatig aansturen / coördineren van de interne presales activiteiten (uitwerken proposal, opstellen budget, voorbereiden demo, …).

Samen met de PMO, sales– en domain managers speel je een cruciale rol bij het plannen en betrekken van de juiste personen per dossier. Je houdt een oog op het vooropgestelde budget en de gepresteerde mandagen en bewaakt zorgvuldig de scope en timing van het bid proces, alsook ben je een gatekeeper om ervoor te zorgen dat de juiste checks, controles, DoA, … gevolgd werden.

Verder als Bid Manager ben je communicatief en commercieel ingesteld en schuw je de customer-facing activiteiten niet. Daarbij speel je een belangrijke rol bij het motiveren van mensen en zorg je ervoor dat alle stakeholders gealigneerd zijn, waarbij de balans tussen de commerciële en operationele objectieven bewaakt blijft.

Vervolgens ben je als Bid Project Manager de stem in de sales qualification board en rapporteer je periodiek over de voortgang van presales dossiers. Vanuit een continuous improvement mindset, help je mee nadenken over interne verbeteringen m.b.t. procedures, tools en templates om de efficiëntie en effectiviteit van de bid management en pre-sales activiteiten te verhogen – Involved to evolve, together we can make a difference.

Wat mag je als Bid Manager van 9altitudes verwachten?

 • Mogelijkheid jezelf te ontwikkelen;
 • Diverse opdrachtgevers in diverse branches met uitdagende groottes;
 • Je komt terecht in een onderneming die je graag mee helpt zoeken naar een goed evenwicht tussen werk en privé;
 • Een aantrekkelijk salaris, een mooi extralegaal voorwaardenpakket (o.a. hospitalisatie- en groepsverzekering, maaltijdcheques) en een firmawagen met tankkaart;
 • Mogelijkheid om actief bij te dragen tot de groei van de 9altitudes-activiteiten in België en Europa;

En wat verwacht 9altitudes van jou als Bid Manager?

 • Je bent bij voorkeur Master of een ervaren Bachelor met een vergelijkbaar kennisniveau;
 • Je hebt 3 tot 5 jaar bid management ervaring in een professional IT services organisatie, met de focus op Microsoft D365 en PTC oplossingen;
 • Kennis van implementatie binnen Microsoft-stack en Windchill;
 • Ervaring met change management,
 • Inzicht in één of meer van volgende businessprocessen: logistiek, productie, planning, warehouse management, verkoop, aankoop, financiën, project accounting, is een stevige troef;
 • Je bent communicatief, klantgericht, gaat voor toegevoegde waarde via teamwork.
 • Je neemt “ownership” op, voert kwaliteit hoog in je vaandel en beseft wat rendement en vlotte wendbaarheid voor een klant kan betekenen;
 • Je communiceert vlot in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk en hebt een goede basis van het Frans;

Interesse? Solliciteer dan hier, want ….

9altitudes is de internationale proactieve voorloper op technologie en procesoptimalisatie! Op vandaag zijn we actief in 5 landen in Europa (Nederland, België, Denemarken, Slovenië en Frankrijk). Met meer dan 450 medewerkers hebben we expertise in meerdere domeinen zoals MS Dynamics ERP en CRM, Sharepoint, BI, Data- en Documentbeheer, PTC, PLM, BC en Experlogix.

Als Europese end-to-end-partner streven we de doelen van onze klanten na, gedreven door geïnspireerd denken. Onze teams en hun kennis zijn samengesmolten om ‘echte waarde’ te leveren, die verder gaat dan louter expertise. We zijn er al vast van overtuigd dat dit de beste garantie is voor duurzame bedrijfsresultaten voor onze klanten. Wij gaan ervoor … jij ook?
High time to say hi!

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.